Sajátos útfelújítás a Remetehegyen (Videóval)

Korábban már az Óbudai Jobbik is foglalkozott a Remetehegyi út felújításáról szóló táblával, mely évek óta hirdeti, hogy tavalyra kész lesz az út kétsávosra szélesítése, s most az Indexen is felbukkant a téma.
A Remetehegyi úthoz tartozó másik érdekes adalék, hogy az egykori Óbudai Téglagyár és a hozzátartozó feltöltött agyagbánya építési tilalom alatt álló zöld területe miatt az utca nem folytonos.
A felújítás helyétől pár száz méterre van az út vége, mely korábban egyszerűen beletorkollott a füves-bokros területbe, azonban pár éve elkészült az összeköttetés a Máramaros úttal. Azonban az új útszakasz nem kerülhetett átadásra, mivel nem épült alá csatorna. Bár a környék házai mind csatornára vannak kötve, mégis erre hivatkozva nem lehet forgalom alá helyezni a tükörsima új aszfaltot. Az aszfalt persze az adófizetők pénzéből épült.

A III. kerületbe mindössze három úton lehet bejutni Buda felől (Árpád fejedelem útja, Lajos utca, Bécsi út), de ezek közül az önkormányzat a Bécsi utat sétálóutcává kívánja alakítani. Így a hegyi utcák - ahol át lehet jutni a II. kerületbe - még leterheltebbek lesznek, melyeket fekvőrendőrök értelmetlen telepítésével próbálnak majd az autósok számára visszataszítóvá tenni, ahogy tették ezt a Mátyáshegyi úttal.

Óbudai Jobbik